Ouderenbusreis 2018

Ouderenbusreis 2018

Serving the elderly of the world

Al 25 jaar ondersteunt Kiwanis Geleen kinderen in de Westelijke Mijnstreek die het moeilijk hebben. 

/imagecache/download/uploads/2020/05/serving-the-elderly-of-the-mijnstreek-5.jpg

Kiwanis wereldwijde motto is: serving the children of the world. Maar Kiwanis Geleen zet zich ook in om onze ouderen, geheel kosteloos, een leuke, gezellige dag te bezorgen. Onze gasten komen uit alle wijken van Geleen, Sittard, Stein en Beek.  Ze worden of door de Kiwanis Geleen leden zelf uitgenodigd, maar ook meegevraagd in samenwerking met o.a.  Zuyderland ouderenzorg Glana en Zilverlinde. Thuis opgehaald door de Kiwanis leden hebben 44 gasten samen met 15 Kiwanis leden op zaterdag 16 juni, na eerst samen een kopje koffie met vla te hebben gebruikt, een busreis naar en door het mooie land rondom Tongeren gemaakt. 

Mede door de uitleg van onze gids Lieve, zijn we gewezen op al het moois in deze streek; kastelen, boerderijen, stadskernen en natuurlijk het landschap met de vele fruitbomen. Een streek met een lange, rijke historie, waar de meeste van onze gasten nog nooit geweest waren, ondanks het feit dat de streek zo dichtbij Geleen ligt. 

Omdat het de 11e keer was dat Kiwanis de busreis organiseerde, hebben wij er een speciale dag van gemaakt, ’s middags een lekkere lunch en op het eind van de dag nog een gezellig feestje, met een lekker pilsje of wijntje, goede muziek, in de RETRO-VELINX te Tongeren.

Moe maar voldaan zijn onze gasten rondom de klok van 18uur nog verder in de bloemetjes gezet en naar huis gebracht.