Ondersteuning eerste maanden van 2019

Ondersteuning eerste maanden van 2019

Ook in de eerste maanden van 2019 hebben de Kiwanis Geleen weer menig gezin in Geleen en omgeving weten te ondersteunen. Hierbij een greep uit enkele hulpvragen:

Financiële ondersteuning bij de aanvraag van 5 ID kaarten voor een gezin welke onder meer nodig zijn voor de hulp van een geïndiceerde instelling.

Een mevrouw zit al geruime tijd in erg lastig parket zowel sociaal maatschappelijk als financieel gezien. Ze leeft op het minimum niveau en staat onder bewindvoering. Tevens draagt ze zorg voor een dochter van 18 en senior moeder en probeert alle zaken omtrent haar minderjarige zoon zo goed als mogelijk te regelen. Mevrouw slaapt al 4 jaar op de bank in de woonkamer en wilt graag een eigen bed hebben, wat ze niet heeft. Er zijn onvoldoende financiële middelen in combinatie met problematische schulden. Vanuit Kiwanis Geleen hebben we ervoor gezorgd dat deze mevrouw een compleet bed heeft gekregen.

Via AltraCura hebben we een hulpvraag binnen gekregen van een gezin in de regio.Dit gezin zit door omstandigheden ook in de schuldsanering en staat onder bewind voering. Onlangs is bij dit gezin de wasmachine kapot gegaan. Na reparatie is de wasmachine wederom kapot gegaan en was niet meer te repareren. Vanuit de Kiwanis hebben wij ervoor gezorgd dat dit gezin een nieuwe wasmachine heeft kunnen aanschaffen zodat ze zorgeloos hun was kunnen doen.

Bovenstaande zijn slechts een greep uit de hulpvragen welke wij ontvangen vanuit de regio en waar wij als Kiwanis Geleen graag helpen en ondersteunen om mensen en gezinnen te helpen.

Deel deze post